Diensten

Zingevers biedt verschillende diensten aan kerken en organisaties. Deze diensten gaan van workshops en lezingen tot visie-trajecten en brainstormsessies. Zingevers biedt vier standaard diensten aan:

Workshop: Millennial gelovigen
Millennials kunnen zich niet altijd vinden in de kerkelijke cultuur. Zij voelen over het algemeen een andere binding met de kerk en het geloof dan hun ouders. Dit kan tot een kloof van onbegrip leiden. Als vervolg op ons onderzoek bieden wij een workshop die inzichten biedt in de geloofsbeleving van millennials en ambtsdragers handvatten biedt om deze generatie bij de kerk te betrekken.

Geleide brainstorm: Waarom zijn wij kerk?
In één avond gaan wij samen met de kerkenraad (en representatieve gemeenteleden) rond de tafel zitten om te zoeken naar de kernwaarden en verlangens van de kerk.

3-daags traject: Een gewaagde start
We bieden concrete handreikingen aan een gemeente om grote verlangens werkelijkheid te maken in drie indrukwekkende avonden:

  • Avond 1: Waarom zijn we kerk?
  • Avond 2: Wat wil deze kerk?
  • Avond 3: Hoe gaat deze kerk aan het werk

Half-jaars traject: Een gedurfde toekomst
Een intensief en zeer waardevol traject voor elke kerk of organisatie. In zes maanden tijd wordt de visie van de organisatie van de grond af opgebouwd. Het half-jaars traject omvat gemiddeld 10 tot 15 dagdelen. Kenmerkend van het traject is de taakgerichte en intensieve begeleiding.

  • De eerste dagdelen staan in het teken van de missie en het waarom van de kerk
  • Bij de daaropvolgende twee dagdelen ligt er een focus op de de vraag: Wat wil deze kerk
  • Tijdens de resterende bijeenkomsten begeleidt Zinsgevers de kerkenraad, jeugdleiders en andere werknemers met de uitvoering van het traject.

Basiscursus pastoraat
Niet iedere gemeente heeft de mogelijkheid om gemeenteleden op te leiden tot pastoraal werkers. In vijf avonden doorlopen wij de basis van het pastoraat. Deelnemers krijgen hier kennis en tools in handen om de beginnersfouten te voorkomen en dienstbaar het pastoraat in te kunnen stappen.

Op maat gemaakt programma
Naast de standaarddiensten verzorgt Zingevers ook andere diensten zoals vieringen, workshops en lezingen. Daarnaast is in overleg een op maat gemaakt programma te realiseren.